Forum Anasayfası Forum Anasayfası > BiRECiK GENEL > MEHMET AKAN KüLTüR-SANAT FORUMU > BiRECiK MUTFAğI
  YARDiM YARDiM  Forumu Ara   Olaylar   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bugünkü Menümüz : ŞIRŞIRLI

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meryem Açılır Kutu Gör
BACEY
<font color=0000ff><b>BACEY</b></font>


Kayıt Tarihi: 04-Aralık-2007
Şehir: İstanbul
Status: Aktif Değil
Points: 73
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-Aralık-2007 Saat 17:10
bizde şırşırlı küfteye bayılırık ve de efdm çok güzel yaparık bizde 1 hafta önce yaptık ama tavuklusunu ilk defa göriyik elinize sağlık güzel olmuş bizde resmini çektik ama bir türlü buraya yolllayamiyik bu arada herkesin bayramı mübarek olsun
Yukarı Don
chef63 Açılır Kutu Gör
FORUM YÖNETİMİ
<font color=0003c>FORUM YÖNETİMİ</font>
Simge

Kayıt Tarihi: 30-Ekim-2006
Status: Aktif Değil
Points: 1188
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı chef63 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-Aralık-2007 Saat 18:07
    Halil Bey,
    Ellerinize ve de dillerinize sağlık.Kış yemeklerinin padişahı Şırşırlıyı öyle güzel anlatmış ve resimlemişsiniz ki,bu kadar olur.Eminim,lezetli olmuştur.Kış mevsiminde yapılan bu yemek,zahmetli,hazırlaması bir okadar zor olan yemeklerdendir.Her kadın da yapamaz.İnsanın içini ısıtan bu yemeğin yenilmesi de bir ustalık ister.Biz de yaptırmaya başladık.''Bugün ne pişirmeliyim?'' diye düşünen ev hanımları için tavsiye edilir.
    Afiyet olsun.                               Müslüm YÜKSEKYUVA

''Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim.''
Yukarı Don
ergin63 Açılır Kutu Gör
ELİT AKEY
<font color=ff7b3c>ELİT AKEY</font>


Kayıt Tarihi: 24-Temmuz-2007
Şehir: Ankara
Status: Aktif Değil
Points: 426
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ergin63 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-Aralık-2007 Saat 21:42
halil hocam elinize saglık
Yukarı Don
Kadir Yaşar Açılır Kutu Gör
ONURSAL ÜYE
<font color=008000>ONURSAL ÜYE</FONT>


Kayıt Tarihi: 14-Aralık-2007
Şehir: Ankara
Status: Aktif Değil
Points: 65
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kadir Yaşar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-Aralık-2007 Saat 14:47

halil hocam portalın girişine "Bireciklilerin kalbi burada atıyor" yerine "damak tadı burada atıyor" desekmi acaba. Ya arkadaşlar yapabilen var yapamayan var. Hanımı Birecikli olan var olmayan var. :)

Yukarı Don
mahmut1968 Açılır Kutu Gör
ELİT AKEY
<font color=ff7b3c>ELİT AKEY</font>
Simge

Kayıt Tarihi: 05-Ekim-2007
Şehir: Antalya
Status: Aktif Değil
Points: 432
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mahmut1968 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27-Aralık-2007 Saat 11:59
olsada yesek
şu çeşmenin haline bak su içecek tası yok   kırma kimsenin kalbini yapacak ustası yok
Yukarı Don
limoni35 Açılır Kutu Gör
BACEY
<font color=0000ff><b>BACEY</b></font>


Kayıt Tarihi: 12-Ekim-2009
Şehir: İzmir
Status: Aktif Değil
Points: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı limoni35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2009 Saat 16:19
Abi bu görüntüyü görüp beyenmemek delilik. Kim yaptıysa ellerine saglik.
Yukarı Don
Halil_ tekes Açılır Kutu Gör
ONURSAL ÜYE
<font color=008000>ONURSAL ÜYE</FONT>
Simge

Kayıt Tarihi: 26-Ağustos-2006
Status: Aktif Değil
Points: 706
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halil_ tekes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2009 Saat 20:48
Halil hoca  eline saglik süper bir görünüm valla fazlada bakamadim ve bu yemekleri yapaninda eline saglik paylasim icinde tesekürler ...
halil_tekes
Yukarı Don
fatmacoskun Açılır Kutu Gör
ONURSAL ÜYE
<font color=008000>ONURSAL ÜYE</FONT>
Simge

Kayıt Tarihi: 17-Temmuz-2007
Şehir: Mersin
Status: Aktif Değil
Points: 546
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fatmacoskun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2009 Saat 08:24

gel görde yeme ellerine sağlık

Yukarı Don
kınacı Açılır Kutu Gör
ONURSAL ÜYE
<font color=008000>ONURSAL ÜYE</FONT>
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Temmuz-2008
Şehir: Şanlıurfa
Status: Aktif Değil
Points: 1239
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kınacı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2009 Saat 09:12
     Şırşılı köfte,Bireciğimizin kışın yenilen en güzel yemeklerindendir,Urfa'da Lıklıkı küfte diyorlar.
   Yapması zahmetli,yemesi güzel  şırşırlıyı resimlerle bir güzel anlatan Halıl bey'in ellerine sağlık...
        Yapıp yiyenlere afiyet olsun... 
Yukarı Don
SADONIZM Açılır Kutu Gör
FORUM YÖNETİMİ
<font color=0003c>FORUM YÖNETİMİ</font>
Simge

Kayıt Tarihi: 20-Eylül-2007
Status: Aktif Değil
Points: 3250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SADONIZM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2009 Saat 13:01
Orjinalini yazan: oğuzali oğuzali Yazdı:

        Halil akey MUMBAR'ın üstüne sende ŞIR-ŞIRLI'yı yayınladın, biz mumbara padişah dedik, şır-şırlıyada Sadrazamlık yakışır .
 
      İskelede ÇİÇO HALİL  meyvenin iyisin satarken ,AĞACINA ÇIKAMAYANLAR diye reklamını yapardı ,şimdi hakkaten bu yemekten uzak kalmış uşaklara ne diyecegiz.....selamlar...
Rahmetli Çiço Halil Amcam özellikle incir için bu deyimi kullanırdı.Halil Hocama da bu beylik yemeğimizi foruma taşıdığı için teşekkürler.Benim annem de şırşırlının birinin içine o dönemin en ufak madeni parasını koyarak,kime çıktıysa ödül vererek yemeği daha da renkli ve zevkli hale getirirdi. Tabi bizlerde parnın çıkma olasılığına karşın yemeği daha dikkatli yerdik..
Prof.Dr. Sadettin GÜRSÖZ

Harran Ün.Ziraat Fak. Öğr.Üyesi

0414 318 3702

0542 275 0181

0536 980 0206

Yukarı Don
Meral Kızıltuğ Açılır Kutu Gör
ONURSAL ÜYE
<font color=008000>ONURSAL ÜYE</FONT>
Simge

Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2011
Status: Aktif Değil
Points: 37
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meral Kızıltuğ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Ocak-2012 Saat 11:25
bügünkü menüyü görünce çok duygulandım annem biz küçükken yapardı bizlere ama yıllar önce çıktım birecikten bu gün görünce şirşırlıyı inanın çok özlemişim ilk fırsatta  memleketime gittiğimde şışırlıyı yemeye çalışacam o günü sabırsızlıkla bekliyorum.Wink
Yukarı Don
sadrettin Açılır Kutu Gör
VİP
<font color=800080>VİP</font>
Simge

Kayıt Tarihi: 09-Mart-2009
Şehir: Almanya
Status: Aktif Değil
Points: 710
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sadrettin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Ocak-2012 Saat 02:03
tesekürler yemegi yemesini bilen anlatabilir vallahi meslegimizi elimizden alacaksin bütün püf noktalarini izah etmissin saygilar.
Yukarı Don
Meral Kızıltuğ Açılır Kutu Gör
ONURSAL ÜYE
<font color=008000>ONURSAL ÜYE</FONT>
Simge

Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2011
Status: Aktif Değil
Points: 37
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meral Kızıltuğ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2012 Saat 15:51
slm halil by
ya bu şırşırlıya hastayımdır yazık ya ben gurbetteyim yiyemiyorum her şırşırlı resmini gördüğümde içim eriyorEmbarrassed  emeğinize sağlık çok güzel anlatmışsınız teşekkürler.
 
Yukarı Don
Halil BİLMEZ Açılır Kutu Gör
FORUM YÖNETİMİ
<font color=0003c>FORUM YÖNETİMİ</font>

Forumun Birecik Tarihi Öğretmeni

Kayıt Tarihi: 10-Ocak-2006
Şehir: GEBZE
Status: Aktif Değil
Points: 4549
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halil BİLMEZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2012 Saat 16:46
Orjinalini yazan: Meral Kızıltuğ Meral Kızıltuğ Yazdı:

slm halil by
ya bu şırşırlıya hastayımdır yazık ya ben gurbetteyim yiyemiyorum her şırşırlı resmini gördüğümde içim eriyorEmbarrassed  emeğinize sağlık çok güzel anlatmışsınız teşekkürler.
 
  
  Selam Meral Kardeşim
  Teşekkürler. Beğendiğinize sevindim. Tesadüf, mesajınızdan 2 gün önce evde şırşırlı vardı, bilseydim haber ederdim. Tabi her zaman buyurun, kapımız açık.
Yukarı Don
müslüm aykılıç Açılır Kutu Gör
ONURSAL ÜYE
<font color=008000>ONURSAL ÜYE</FONT>
Simge

Kayıt Tarihi: 28-Kasım-2005
Status: Aktif Değil
Points: 2054
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı müslüm aykılıç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2012 Saat 17:44
 

         geçen ay iki defa yedim hem hanım yapmıştı hemde annem yapmıştı doya doya yedim . bende çok severim .
Yukarı Don
Meral Kızıltuğ Açılır Kutu Gör
ONURSAL ÜYE
<font color=008000>ONURSAL ÜYE</FONT>
Simge

Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2011
Status: Aktif Değil
Points: 37
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meral Kızıltuğ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2012 Saat 09:15
sayın hocam şırşırlının çorbası tarhanayla açık renkli olmuyormuydu yanılmıyorsam cocukluğumdan öyle hatırlıyorum. Yanılıyormuyum acaba?Clap
Yukarı Don
Halil BİLMEZ Açılır Kutu Gör
FORUM YÖNETİMİ
<font color=0003c>FORUM YÖNETİMİ</font>

Forumun Birecik Tarihi Öğretmeni

Kayıt Tarihi: 10-Ocak-2006
Şehir: GEBZE
Status: Aktif Değil
Points: 4549
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halil BİLMEZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2012 Saat 10:18
Orjinalini yazan: Meral Kızıltuğ Meral Kızıltuğ Yazdı:

sayın hocam şırşırlının çorbası tarhanayla açık renkli olmuyormuydu yanılmıyorsam cocukluğumdan öyle hatırlıyorum. Yanılıyormuyum acaba?Clap

  Meral Hanım, benim eskiden beri bildiğim şırşrılı ile ekşili köfte yapılır. Hatta şırşırlının içini biraz bırakıp ekşili köftenin içine katınca daha güzel oluyor diyebilirim.
Yukarı Don
Meral Kızıltuğ Açılır Kutu Gör
ONURSAL ÜYE
<font color=008000>ONURSAL ÜYE</FONT>
Simge

Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2011
Status: Aktif Değil
Points: 37
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meral Kızıltuğ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2012 Saat 11:29
Teşekkür ederim. Fazla soru sordum demi hocam Wink artık sakaryaya kısmet olup bir gün gelirsek bakarız şırşırlının tadına.
Yukarı Don
aysegul Açılır Kutu Gör
BACEY
<font color=0000ff><b>BACEY</b></font>
Simge

Kayıt Tarihi: 20-Mart-2007
Şehir: Ankara
Status: Aktif Değil
Points: 104
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysegul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2012 Saat 12:34
HALIL ABI NE YAPTINIZ YAAAA CANIMIZ CEKTI BU KADARMI GÜZEL GÖRÜNÜR BIR YEMEK
VALLAH HERKEZI BILMEM YAGLI MAGLI DIYE YEMEZLER AMA BEN COOOOOKK SEVERIMMM :AFIYET OLSUN SIZE ARTIK YAKIN ZAMANDA BIZEDE YAPMAK DÜSERCry
aysegül bezirgan
Yukarı Don
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Paylaşım   

Forum Atla Forum izinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.03
Copyright ©2001-2019 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 5,133 Saniyede Yüklendi.